Administracions esportives i codi ètic

Les administracions d’esport

L’administració d’esports d’assumir la responsabilitat de promoure l’adopció de criteris ètics rigorosos en tots els àmbits socials en què l’esport és present; fomentar i donar suport a persones i organitzacions per aplicar els principis ètics en activitats relacionades amb l’esport.

Animar a mestres i tècnics d’esports per donar importància primordial a la promoció d’esport i el fair play en programes de formació escola d’esports; compatible amb totes les iniciatives que pretén fomentar el joc net entre els joves i animar les institucions per donar prioritat a aquest objectiu, en els àmbits nacionals i internacional, la investigació dirigida a millorar la comprensió de les complexes qüestions que afecten la pràctica de l’esport, oportunitats per fomentar el joc net i avaluar l’abast i conseqüències del comportament indesitjable.

Esports organitzacions vinculades amb la UNAFUT voluntàriament vols assumir les responsabilitats següents.

Proporcionar directrius clares que defineixen comportaments s’ajusten o contràries a l’ètica i perquè és per a implantar un sistema d’incentius en totes les formes i nivells de participació; l’opinió pública en la seva esfera d’influència sobre el concepte de l’esportivitat a través de campanyes de sensibilització, premia, material de formació i ofertes de formació.

Administracions-esportives-i-codi-èticAquestes organitzacions també estretament cal controlar el progrés d’aquestes activitats i per avaluar els seus efectes, implementar sistemes que, a més de l’èxit en el concurs, recompensa l’exercici de joc net i el desenvolupament personal, donar suport i assistència als que promoure el bon comportament esportiu, tant si són esportistes, tècnics oficials de clubs, associacions o federacions.

Pel que fa a la responsabilitat per als joves, esports organitzacions ha d’assegurar que les estructures participatives proporcionar per a les necessitats específiques d’adolescents i nens en creixement, que permet la seva participació en els diferents nivells, des de l’activitat recreativa a l’alta competició, suport a la modificació del Reglament amb l’objectiu de destacar no només l’èxit competitiu , però també el concepte de joc net, per assegurar que tots els socis o membres de la vostra organització que assumeixen responsabilitats respecte a joves i adolescents acariciar la qualificació necessària per a la seva orientació, formació i educació, els proporciona els conceptes de joc net i el respecte a l’adversari.

Per la seva especial protagonisme públic i el ressò que tenen les seves actuacions en els mitjans de comunicació, atletes d’esports, tècnics i líders han de ser observades en el seu comportament individual, essencialment, els comportaments següents i responsabilitats: demostrar la conducta exemplar que servís de model per a tots els interessats en el món de l’esport, especialment als nens i adolescents; rebutjar la violència amistós actituds, personalment adoptar una actitud contrària a la deslleialtat de tercers i upbraid aquells comportaments que demostrar la manca de solidaritat o adulteració de la competició.

Atletes d’esports, tècnics i líders respectar les decisions dels jutges de l’esport, acceptar les decisions i exercir el seu dret legítim a recursos que estableixen la legislació. Líders atletes i esportistes d’assegurar que l’expressió de la seva reclamació conforme als estàndards generalment acceptats de correcció, presupposing la respectabilitat i la bona fe dels seus jutges.

Atletes d’esports, tècnics i líders ha de demostrar que joc net i respecte a les normes del joc i Reglament estan per sobre dels seus interessos i que victòria i derrota, tant èxit i decepció, el seu comportament públic conforme als principis de respecte a l’oponent i expressió de legítim orgull sense perjudici al rival.

Signatura del codi d’ètica

El codi d’ètica és preservar i promoure valors esportius de nucli més i entre ells, que implica la defensa d’honor i la lleialtat a l’exercici d’esports. L’adopció d’aquests patrons de comportament només pot ser fruit del compromís individual d’agents esportius, ja que és una distinció que ha significar la seva actitud envers l’esport.

Per tot això, el UNAFUT convida a clubs, associacions, grups, líders, esportistes, tècnics, àrbitres, els aficionats, premsa i altres o entitats vinculats al món esportiu de formalitzar preferentment en públic, el seu compromís amb joc net per subscriure’s a aquest codi.

Aquest codi és una adaptació del codi d’ètica de l’esport del Consell Superior de l’esport d’Espanya.

Deixa el teu comentari