Com s’hauria de curar una lesió esportiva

La pràctica d’exercici físic pot comportar en ocasions riscos per a la salut, provocant lesions en el subjecte que la pràctica. Per això cal respectar algunes pautes d’actuació per així prevenir el risc de patir una lesió esportiva.

Lesions esportives
La majoria de les lesions que són atribuïdes a la pràctica esportiva, són en realitat la conseqüència de la repetició de pràctiques inadequades. La lesió esportiva pot resultar de dues circumstàncies:

A la primera, hi ha un fet traumàtic, on el cos humà, xoca amb un altre cos, amb el terra o amb un altre objecte. Aquesta és l’anomenada lesió aguda, accidental, on la col·lisió o el xoc venç la resistència dels teixits, un exemple ben clar i que sol passar amb el esportistes es esquinç de turmell, però fàcil de tractar com podem apreciar a la web de mira cómo curar.

Tot i que els teixits estiguin adaptats a aquest esforç, la lesió és molt més gran per la velocitat desenvolupada fins a l’impacte.

En la segona, la lesió esportiva crònica té lloc per la repetició d’una activitat esportiva que, sumada al temps, va produint un microtraumatisme, que arriba a vèncer la resistència del teixit com si fos el gran impacte del xoc de la lesió aguda. La correcta denominació d’aquest dany és “lesió per sobrecàrrega”, perquè la càrrega de treball va ser més gran a la qual és capaç de suportar un teixit determinat, es digui tendó, lligament o múscul, components tots ells de l’aparell locomotor.

Com curar una lesioLes diferències entre aquests dos tipus de lesions són importants. En l’aguda, es produeix un trencament instantània perquè la força és gran. En canvi, en la crònica el dolor apareix de sobte i sense haver fet aparentment res fora de lloc. Sempre és l’excés de força sobre el teixit el que produeix la lesió.

Què és una lesió esportiva?

És el mal que es produeix en un determinat teixit com a resultat de la pràctica d’un esport o durant l’exercici físic. Algunes ocorren de manera accidental, d’altres són el resultat de males pràctiques d’entrenament o de l’ús inadequat de l’equip. En certs casos es deuen a la falta o d’una mala realització d’exercicis d’escalfament o estirament abans de fer l’exercici. O poden ser degudes a unes condicions climatològiques extremes.

Tipus de lesions més freqüents en l’esport

Hi ha diversos tipus de lesions esportives segons el paràmetre que analitzem.

  • Lesions musculars
  • Lesions als tendons
  • Lesions òssies
  • Lesions de lligaments
  • Lesions en les articulacions
  • Lesion per traumatisme directe

Deixa el teu comentari