L’esport, l’ètica i els objectius

Com tota conducta humana, també esport té normes que regulen la seva activitat. En aquest sentit podem considerar l’atleta no només com una persona que pot aconseguir el plaer en l’exercici de l’esport, sinó com algú compromès amb tota l’estructura de personal. Aquest compromís pot adquirir la forma d’un contracte que de fet conté factors afectius i morals.

El primer estarà lligat al compliment de les regles del joc i el grup, mentre que la segona estarà en relació amb els factors personals que es dipositen en el joc com per la forma en què se senten afectats cada un dels membres del equip respecte el seu capità, als companys, l’ordre de guanyar o perdre , l’adversari (en la nostra concepció de la “complementaris”), no com un enemic, sinó com un temporal complementàries essencial per fer el joc fins i tot en el cas d’una sola persona.

L’oponent, un obstacle a superar

espot i ciutadania eticaEls “obstacles a superar” ve donada per diferents característiques de l’esport i l’atleta. Pes, gravetat, el volum, l’atmosfera, la resistència són qualsevol elements físics reals de l’esport / atleta. De cap manera podria ser altrament.

En l’esport, cal assenyalar, malgrat l’evidència, el cos amb tots els seus atributs i reaccions sempre està present. Així el primer obstacle a superar sempre serà en l’ordre físic.
Ja que tots sabem que el cos que juga peu-pilota, bàsquet i voleibol, mentre que tots ells es juguen amb una pilota, o que res, fa esquí aquàtic o baralles, encara que l’aigua és l’element fonamental que pràctica curses o corre-corre pedrestres fins i tot si la velocitat és un oponent no és el mateix.

El rival serà sempre algú o alguna cosa ser conquerit, no per ser odiat.

Les regles del joc són les normes de la vida que molts però totes les vegades, actuen modificant el seu benestar.

Esport saludable

La capacitat positiva per practicar qualsevol esport adaptat a les nostres possibilitats és un fet no només físic beneficiarà però saludable en termes psicològics, socials i si vol espiritual.
Per tant, anem a considerar el compromís amb les normes que regeixen la pràctica de l’esport-sense que els desarticularia i viure un híbrid – un fet que afecta tota la nostra estructura vital i la majoria de les seves característiques. Com una conseqüència immediata aquest compliment del compromís esportiu interessats en persona en termes de valors saludables.

Qualsevol persona que anhela millors condicions de vida, ha d’incloure dins de la seva possibilitat immediata la pràctica sistemàtica de l’esport o activitat física, que, sota una direcció professionalitzat, garanteix els efectes contínues, desitjats.

Equip professional

La bàsica equip multidisciplinari (activitat professional, entrenador, metge i psicòleg), en els casos de personalitats madurs dos joves, adults i majors és essencial. Quan més serà en aquelles situacions en què es comprometi la salut física i mental. En aquest últim cas, l’equip han de conformar de molts professionals. Aquests grups i equips tractarem més endavant. En la primera situació i el segon és també implícit conformitat assegurant actuació eficaç i ètica dels professionals implicats.

De tota manera, el compromís personal, en un cas és amb ell mateix, amb el seu equip, amb la seva família, amb els teus amics i la seva àrea de treball. Qualsevol professional que anhela pertanyen a l’esport, ha de conèixer profundament no solament la formació de la mateixa, però la seva història i regles condicionen el seu desenvolupament.

Integració de l’esport a la vida

lesportCom es va assenyalar anteriorment, les regles de l’esport són les normes de la vida. L’experiència immediata mostra que es practiqui l’activitat física basat en un sistema ordenat i disciplinat no només genera una descompressió ràpida personal sinó que proporciona cada persona una immediata sensació de plenitud. I això és així des de temps immemorials. Hi ha molts filòsofs que profundament assenyalar la importància de l’esport, assessorament sobre integració el mateix producte en la dualitat humana. “Mens sana in corpore sano” és la més coneguda d’aquest pensament universal.

Integrar l’activitat física en la nostra vida és “per – és” una ètica fet una notable quantitat de beneficis. Mentre que alguns d’aquests s’associen a factors de personalitat Neuròtica o econòmica torna al poder.

Aquests factors que podrien ser considerades negatives, no convertir-se en l’estructura de l’esport en si, sinó l’ús indegut i ètic de les mateixes, en part perquè possiblement els trets de personalitat de l’atleta que sabent de esto

Deixa el teu comentari