L’osteopatia en nens i nadons

L’Osteopatia és un apropament efectiu i natural a la cura de la salut en totes les etapes de la vida. Els Osteòpates tracten nadons i nens amb una gran varietat de patologies, i també per assegurar un desenvolupament postural saludable i correcte. Si vols més informació sobre l’osteopatia en nadons, pot visitar aquesta pàgina sobre l’osteopatia.

POT LA OSTEOPATIA AJUDAR EL MEU NEN?

Molts dels problemes més comuns que pateixen els nadons i els nens es poden tractar eficaçment amb Osteopatia.

Els problemes més freqüents en els nadons són:

 • Plors o irritabilitat, especialment al tombar de costat
 • Dificultats en l’alimentació
 • Còlics del lactant, problemes digestius, gasos
 • Alteracions de la son
 • Plagiocefàlia
 • Bronquiolitis

Problemes més freqüents en nens més grans:

 • Problemes musculoesquelètics (escoliosi, hipercifosi, peu bot …)
 • Susceptibilitat a les infeccions i a un sistema immune esgotat
 • Otitis i otitis de repetició, eventualment amb pèrdua d’audició
 • Problemes dentals i de l’ATM
 • Sinusitis i rinitis constants
 • Problemes de comportament i dificultats en l’aprenentatge,, inclosa falta de concentració, nens inquiets, problemes per seure alçats i hiperactivitat
 • Mals de cap i altres dolors
 • Asma i vulnerabilitat a les infeccions bronquials
 • L’Osteopatia podria també ajudar a pacients que pateixin Paràlisi Cerebral Infantil o Síndrome de Down.

POT TENIR EL MEU FILL UNA REACCIÓ ADVERSA AL TRACTAMENT?

Els nadons no saben parlar. Per això, tot el que no els agrada, els espanta… ho expressen mitjançant el plor. La pressió que realitza al crani del nadó l’Osteòpata és de 5 gr. (Una moneda de 20 cents d’Euro).

Sovint, després del tractament, els nadons o nens es queden molt relaxats i dormen bé. Altres tenen una pujada d’energia i després un son nocturn plaent.

Ocasionalment els nens se senten desajustats, però això és una cosa temporal que ocorre quan els canvis mecànics estan tenint lloc, i duren com a molt 48 hores.

osteopatia-craneosacral

A quina edat HAURIA DE TRACTAR EL MEU NEN?

Com més d’hora sigui el tractament molt millor. Els nens de qualsevol edat es poden beneficiar de l’osteopatia. Mai és massa aviat per començar, i per obtenir els millors resultats el tractament hauria de començar abans dels 5 anys d’edat.

El tractament actual redueix els obstacles en el creixement i limita la severitat de qualsevol dificultat en l’aprenentatge.

OSTEOPATIA A NADONS I NENS

Molts dels problemes que pateixen els nadons i els nens ocorren abans, durant i immediatament després del part, i el nadó pot quedar-se amb tensions incòmodes tant en el seu crani com a la resta del cos.

Aquestes tensions poden derivar en problemes com ennuegaments durant la lactància, irritabilitat, còlics, gasos i patrons de son alterat.

Els nens més grans poden patir de dificultats amb la mobilitat i el joc, i pot seure, gatejar i caminar abans del compte, utilitzant aquest moviment per alleujar aquest disconfort físic. Es alteren els patrons de son, la dentició pot ser especialment incòmoda i fins i tot poden un cop al cap o tirar-se dels cabells per alleujar aquesta tensió.

El tractament Osteopàtic pot obtenir una important millora en aquests casos, tenint especial èxit en el tractament dels prematurs. Aquests nadons pateixen inevitablement d’estrès i trauma durant el part, i posteriorment més encara a causa del equipament necessari per estabilitzar-los.

OSTEOPATIA PER NENS I ADOLESCENTS

Les deformitats en el cap poden continuar per obstaculitzar el creixement i desenvolupament del cervell del nen. El comportament del nen pot ser inestable, i pot tenir problemes tant de coordinació com en el seu desenvolupament físic.

Poden ser vulnerables a les infeccions d’oïda cròniques, escoltats serosos, cefalees, dolors del creixement i mals de panxa. Molt comunament pot tenir una respiració bucal, i patir de problemes en el desenvolupament com ara dislèxia, dispraxia, dèficit d’atenció i hiperactivitat. També pot patir la postura del nen, amb el cap inclinat cap a un costat i una espatlla més alt que l’altre.

Els Osteòpates podem ajudar el cos a ajustar-se a les demandes posturals del mateix. Analitzant, tractant i manejant els problemes associats al creixement, l’osteopatia fa una gran contribució per assegurar que la gent jove estigui sana.

Deixa el teu comentari