Responsabilitat i el joc net

Rendició de comptes pel joc net

Joc net és abans que res un principi positiu. La societat s’enriqueix amb l’esport i amb la qual és la promoció dels valors de la personalitat més
alta, mentre que, amb l’intercanvi personal i social que això comporta. Esport ajuda a conèixer-se millor, a expressar-se i a desenvolupar en un entorn social que els valors salut i benestar.

El codi reconeix que totes les entitats esportives o les persones que estan relacionats amb l’activitat esportiva, directament o indirectament, es podran atorgar prioritat absoluta al joc net. La societat pot només benefici és la moralitat i beneficis culturals esport si l’exemplaritat i joc net és el responsable de la preocupació dels líders d’esports i moltes entitats i associacions relacionades amb l’esport.

Les administracions d’esports

Per la seva especial importància pública, responsable de l’esport a nivell governamental, regional i federal i la Unió, són els primers obligat a donar exemple de joc net, mesura per maximitzar l’impacte de les seves declaracions públiques i garantir l’interès públic en els esdeveniments esportius de rellevància.

Especialment cal assegurar que la connexió entre cultura, educació i esport i adaptar-lo a les condicions essencials per a la pràctica d’esports.

Organitzacions vinculades amb l’esport

UnafutLa Federació, la UNAFUT, clubs, grups, la premsa i tot cos promoció caràcter i l’esport ha d’assumir la responsabilitat per la seva gestió, administració i informació, conforme als criteris de joc net, respecte a regles i esportius normes, seus rivals, esportistes, admiradors i intentaran fer seva gala execució pública de aquests valors.

També assumeix la seva responsabilitat companyies i empreses que participen en activitats comercials i de patrocini en l’esport.

Persones

Persones i específicament, atletes, pares, educadors, tècnics, àrbitres, directius, administradors i metges així com atletes d’alta competició que serveixi de model i els àrbitres de mantenir un comportament de respecte i compromís amb joc net. El codi d’ètica ha d’aplicar a totes les persones independentment de la participació com a voluntaris o com a professionals.

També els que assisteixen a un concurs, en la seva condició d’aficionats, han d’assumir la seva quota de responsabilitat per l’obra de Fira, bon comportament dins les sales esportives com en qualsevol activitat pública o privada on s’identifiqui com a tal.

Cadascuna d’aquestes institucions i individus que assumir la responsabilitat i un paper que fomenta un clima d’entesa ètic. Aquest codi d’ètica pretén i només serà efectiva si tots els actors del món de l’esport està disposats a afegir voluntàriament la seva responsabilitats amb joc net.

Deixa el teu comentari